Radio Proglas přineslo v tomto týdnu dva pořady, ve kterých se dotýká problematiky zneužívání v církvi. Děkujeme, že otvíráte i těžká témata a pomáháte tak vytvářet prostředí, ve kterém se oběti nemusí bát mluvit. 

Dopoledne s Proglasem 16. 6. 2021, 09:00

Německý jezuitský kněz Hans Zollner patří k výrazným protagonistou boje proti zneužívání v katolické církvi. Vede Centrum pro ochranu dětí při římské papežské univerzitě Gregoriana a bude hostem pořadu Dopoledne s Proglasem. Odpoví například, jak problematiku zneužívání a boje s ním poznamenala pandemie, popíše příklady dobré církevní praxe a připomene základní principy, jimiž se církev má řídit při oznámení zneužití.

Dopoledne s Proglasem - Radio Proglas

 

Pořad: 13+ 16. 6. 2021, 13:05

Nejen v souvislosti se současnou medializací případů sexuálního zneužívání v katolické církvi v Česku prostřednictvím podcastu Ve stínu celibátu otevíráme v relaci 13+ toto téma. Představíme iniciativu Někdo ti uvěří, mluvčí České biskupské konference uvede bilanci kontaktního místa pro oběti zneužívání, zazní také vyjádření jezuity Hanse Zollnera, který vede Centrum pro ochranu dětí při papežské univerzitě Gregoriana v Římě. Provázet nás bude příběh muže, jehož celé jméno redakce zná, v pořadu mu budeme říkat Lubomír.

13+ - Radio Proglas