Nabídka pravidelného setkávání pro lidi, kteří mají zkušenost se zneužíváním.

V příbězích těch, kdo mají zkušenost se zneužíváním v náboženském prostředí, často slyšíme nebo čteme, jak těžké pro ně je „být s tím sami“, a stejně obtížné je „vyjít s tím ven.“ Stud, nedůvěra, obavy, že kdo to sám nezažil, ten nepochopí.

Proto vám nabízíme bezpečný prostor, kde můžete svou zkušenost sdílet s druhými, navzájem se vyslechnout, podpořit a podělit se jak o to, co vás tíží, tak o to, co vám pomáhá jít životem dál. Mimo jiné i právě prožitek a ujištění, že člověk není ve své situaci sám, dodává sílu, úlevu a naději.

Setkání bude doprovázet Dana Syslová, sociální pracovnice a terapeutka se specializací v adiktologii. Nejedná se ale o skupinu psychoterapeutickou, uzavřenou ani příliš pevně strukturovanou. Setkání je otevřené každému, koho se téma dotýká, kdo je ochotný dávat i přijímat a s respektem k ostatním spoluvytvářet bezpečné a podpůrné prostředí pro všechny příchozí. Rádi přivítáme muže i ženy, neptáme se na příslušnost k církvi a stejně tak nezáleží na tom, kdy a kde se vám zneužití přihodilo.

Pravidelnost určitě neznamená, že byste museli chodit pokaždé :) Rozhodně ale uvítáme, když dáte vědět, že se chystáte přijít. Bude tak pro nás snazší se připravit a také zajistit komfort, a to nejen ve smyslu technickém - s ohledem na citlivost tématu je kapacita omezena na cca 5, maximálně 7 lidí.

Pravidelné setkávání zahájíme 5. dubna 2023 a budeme je zatím nabízet jednou za dva týdny, vždy ve středu od 17:30 do 19:00 hodin (posunuli jsme čas tak, aby byl příjemnější pro lidi, kteří dojíždí nebo končí v práci) v kanceláři NTU, která je v centru Prahy, v docházkové vzdálenosti Hlavního a Masarykova nádraží i autobusového nádraží Florenc. 

Budeme vděční za dobrovolný příspěvek na organizaci setkání podle Vašeho uvážení.

V případě zájmu či dotazů se prosím obraťte na dana.syslova@nekdotiuveri.cz, rádi vám poskytneme bližší informace.